Workshop hondengedrag

15 september @ 10:00 - 17:00

In het clubblad Winter 2017 staat onder het kopje Van de evenementencommissie een oproep voor een workshop blafgedrag. Hoewel slechts 2 leden positief op deze oproep reageerden, heeft het bestuur besloten dat deze workshop toch gehouden zal worden. De reden daarvoor is het feit dat bij activiteiten van Scandia die plaats vinden bij Fjordhest Gard in Hoenderloo nogal wat opwinding bij de honden ontstaat. Enerzijds doordat leden elkaar vaak alleen maar op dit soort dagen zien en elkaar enthousiast begroeten. Anderzijds doordat dit ook voor onze honden geldt. Hoe harder de mensen elkaar begroeten en met elkaar proberen te praten, des te harder beginnen onze honden te blaffen. Afgelopen Kampioenschap Clubmatch is op verzoek van de eigenaren van Fjordhest Gard gevraagd of iedereen het volume van zijn hond wat kon indammen. Meteen hoor je om je heen: Ja, maar onze rassen blaffen nu eenmaal. Dat kan wel zijn, maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen proberen om hier paal en perk aan te stellen. De eigenaren van Fjordhest Gard moeten om de zoveel jaar hun vergunning, voor het organiseren en houden van evenementen op hun terrein, verlengen. Als er teveel klachten van omwonenden komen, bestaat de kans dat zij óf hun vergunning kwijt raken óf dat wij niet meer welkom zijn. En waar moeten we dan heen met onze blaffende honden.

Zover wil het bestuur het niet laten komen. In overleg met degene die deze workshop geeft gaan we een datum prikken. Zodra die bekend is komt dit op de website en op facebook te staan.

En omdat we verwachten dat onze leden zelf ook graag het( blaf)gedrag van hun hond onder controle willen krijgen, bevelen we deze workshop van harte aan. Door een deel van de kosten voor rekening van de vereniging te nemen zal hier voor de deelnemers een zeer schappelijk prijskaartje aan hangen!

Het bestuur en evenementencommissie

Datum: