• Dit event is voorbij.

FCI Herding Trials Traditional Style 18 oktober 2019

18 oktober @ 10:00 - 20 oktober @ 17:00

De werkgroep Herderen van de Nederlandse Herdershonden Club organiseert in 2019 alweer voor het 5e jaar de Herding Trials Traditional Style. Vanwege het grote succes in de afgelopen jaren zal dit evenement in 2019 twee keer georganiseerd worden. De tweede keer van vrijdag 18 oktober tot en met zondag 20 oktober 2019. De trials zullen weer plaatsvinden in het Zeeuwse Groede.

Dit is het grootste herding evenement in Nederland voor alle hoedende hondenrassen (niet behorende tot de Border Collies) met een groot nationaal én internationaal deelnemersveld.  Wist u dat sinds 2016 de traditionele schaapherder op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland staat? De werkgroep Herderen streeft naar meer bekendheid van het hoedende kuddewerk (traditional style) bij een breder publiek.

Op deze dagen zijn er verschillende klassen waaraan deelgenomen kan worden.

De Natural Herding Aptitude Test (NHAT) wordt gehouden om te kijken of een hond nog zijn natuurlijke instincten bezit bij de schapen.

De Herding Working Test (HWT) is een test om te kijken of de hond daadwerkelijk in staat is samen met zijn/haar handler te werken bij de schapen. Hiervoor moet de combinatie ook daadwerkelijk getraind hebben.

De International Herding Trials niveau 1 t/m 3 (IHT1 t/m 3) zijn testen waarbij de hond samen met zijn/haar handler op steeds hoger niveau het werken met schapen laat zien.

Geef je op om met je hond mee te doen. Aanmelden kan straks via: www.hollandseherder.nl

Informatie via: werkgroepherderen.nhc@gmail.com

Locatie: Groede Podium, Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede (West-Zeeuws Vlaaderen)

Begin:
18 oktober @ 10:00